Bavariška vištiena
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
4 vnt. | Vištienos filė |
100 g | Jautiena |
6 vnt. | Rūkytos kiaulienos šoninės juostelės |
200 ml | Baltas sausas vynas |
300 ml | Vištienos sultinys |
500 g | Rauginti kopūstai |
4 šaukštas | Sviestas |
100 g | Spanguolės |
100 g | Bruknės |
1 šaukštas | Medus |
1 vnt. | Lauro lapai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Jautieną supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, sudėkite raugintus kopūstus, supilkite baltąjį vyną, 100 ml vištienos sultinio, įdėkite lauro lapą. Pasūdykite, įberkite pipirų ir uždengę dangčių 25 – 30 min. troškinkite.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite. Kiekvieną gabalėlį padaužykite virtuviniu plaktuku, per vidurį uždėkite kiaulienos kumpio juostelę, susukite ir persmeikite dantų krapštuku.
Iš visų pusių apkepkite 2 šaukštuose sviesto. Supilkite likusį vištienos sultinį ir kepkite orkaitėje 35 minutes. Paskui išimkite filė į lėkštę, ištraukite dantų krapštukus, padažą nugarinkite.
Perrinkite spanguoles ir bruknes, palikite atitirpti.
Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir medų. Sudėkite uogas ir 3 minutes pakaitinkite. Supilkite padažą nuo vištienos filė ir dar 3 minutes pakaitinkite.
Vištienos filė supjaustykite ir patiekite su troškintais kopūstais bei uogomis. Galima papuošti žalumynais.