Beatos „12 minučių“ varškės pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
300 g | Miltai |
200 g | Sviestas |
50 g | Cukrus |
šaukštas | Cinamonas |
šaukštas | Imbieras |
600 g | Varškė |
50 g | Cukrus |
2 vnt. | Kiaušiniai |
2 sauja | Razinos |
70 g | Aguonos |
2 sauja | Juodieji serbentai |
Gaminimas:
Taigi greitas, gardus pyragas visiems atvejams.
© D.Urbonaitės nuotr.
Įjungiame orkaitę, temperatūra 180 °C. Pasiruošiame kepimo indą (aš naudoju nedidelį kepimo indą tortams kepti), išklokite jį kepimo popieriumi.
Miltus, cukrų ir prieskonius dideliame dubenyje sumaišome šaukštu.
Šaltą sviestą vis pavoliodami į miltus sutarkuojame burokine tarka (į tą patį miltų dubenį). Rankomis sumaišome miltus su sviestu, kad neliktų stambių sviesto šuorų.
Į varškės masę įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, pamaišome šaukštu. Varškę padalinkite pusiau.
Į vieną varškės dalį beriame aguonas ir razinas, pamaišome. Į kitą dalį šaldytas uogas, pamaišome. Pusė pyrago bus su aguonomis, kita pusė – su uogomis.
Į kepimo indą beriame 80 proc. trupinių (pasilikite tik porą saujų viršui apibarstyti), išlyginame, ant jų verčiame varškę, viršų apibarstome likusiais trupiniais.
Šauname į orkaitę kepti apie 50 minučių.