Beatos moliūgų ir žemės riešutų keksiukai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
3 vnt. | Kiaušiniai |
250 g | Rudasis cukrus |
150 g | Saulėgrąžų aliejus |
350 g | Moliūgai |
150 g | Džiovinti abrikosai |
200 g | Žemės riešutai (sūdyti) |
210 g | Miltai |
1 šaukštelis | Soda |
1,5 šaukštelis | Kepimo milteliai |
2 šaukštas | Cinamonas |
0,25 šaukštelis | Gvazdikėliai (malti) |
0,25 šaukštelis | Muskato riešutas |
Gaminimas:
Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 ºC. Sudėkite keksiukų „sijonėlius“ (popierėlius) į kepimo formą.
Moliūgą sutarkuokite stambia tarka. Abrikosus supjaustykite griežinėliais.
Miltus sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir soda.
Žemės riešutus truputėlį pasmulkinkite delne arba peiliu ant pjaustymo lentelės. Galite palikti juos ir viso dydžio, aš truputį pasmulkinu, kad kai kurie būtų visai nedideli.
Kiaušinius ir cukrų dubenyje pradėkite plakti elektriniu plakikliu dideliu greičiu, kad kiaušiniai suputotų ir jų tūris padidėtų (plakite apie 5 minutes).
Tada pamažu pilkite aliejų ir toliau plakite. Viskas turėtų susiplakti į vientisą minkštą kremą. Jis turi šiek tiek priminti putėsius ar net majonezą.
Dabar į šią masę įmaišykite miltus. Šįkart plakiklio nenaudokite, švelniai darbuokitės šaukštu. Tešla bus gana tiršta.
Į tešlą verskite sutarkuotą moliūgą (jo bus beveik tiek pat, kiek tešlos), riešutus ir abrikosus. Viską išmaišykite, kad vienodai pasiskirstytų.
Tešlą pilkite į keksiukų formeles, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 minutes.