Beatos morkų ir obuolių pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
120 g | Sviestas |
4 vnt. | Kiaušiniai |
200 g | Rudasis cukrus |
70 g | Lazdyno riešutai |
70 g | Migdolai |
2 vnt. | Morkos (tarkuotos) |
2 vnt. | Obuoliai (tarkuoti) |
50 g | Razinos |
200 g | Kvietiniai miltai |
1,5 šaukštelis | Kepimo milteliai |
0,5 šaukštelis | Soda |
1 šaukštelis | Cinamonas |
0,33 šaukštelis | Gvazdikėliai (malti) |
1 žiupsnelis | Muskato riešutas |
1 žiupsnelis | Druska |
25 ml | Citrinų sultys |
4-5 šaukštas | Cukraus pudra |
Gaminimas:
Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 °C.
Sviestą pradėkite plakti elektriniu plakikliu nedideliu greičiu (dabar nekaršta, tai nebus jis paslankus), suberkite pusę cukraus ir toliau plakite, kol sviestas pradės minkštėti.
Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po pirmo kiaušinio suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, kol po truputį suplaksite visus kiaušinius. Kadangi kiaušinių daug, o sviesto nelabai, tai masė gali susigarbanoti, tai įberkite šaukštelį miltų ir vėl plakite.
Riešutus sumalkite kavamale arba maisto smulkintuvu iki rupių miltų, į dulkes paversti nereikia.
Miltus sumaišykite su druska, prieskoniais, kepimo milteliais, soda.
Morkas ir obuolius sutarkuokite smulkia burokine tarka.
Į kiaušinių ir sviesto masę suberkite riešutus ir pusę tarkuotų obuolių su morkomis, taip pat visus miltus, išmaišykite ir supilkite likusius obuolius su morkomis. Tešla bus vidutinio tirštumo.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu. Šaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Patikrinkite, ar iškepė, besdami medinį pagaliuką. Jei jis sausas – pyragas iškepęs.
Leiskite pyragui truputį atvėsti. Jei norite pyrago su saldžiai rūgštoku glaistu, tai sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra ir palaistykite pyragą. Vėsdamas glaistas sutvirtės.
Pyragas skaniausias atvėsęs ir kitą dieną, beje, pasakiškai skanus, dar skanesnis.