Belgiški vafliai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
600 ml | Pienas |
3 vnt. | Kiaušiniai |
200 g | Sviestas |
1/2 stiklinė | Cukrus |
žiupsnelis | Druska |
2 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
4 stiklinė | Miltai |
Gaminimas:
Nedideliame dubenyje mieles sumaišykite su 50 ml šilto pieno. Palikite stovėti maždaug 10 minučių.
Dideliame dubenyje kartu išplakite kiaušinių trynius, 50 ml šilto pieno ir ištirpintą sviestą. Į šią masę supilkite pastovėjusias mieles, cukrų, druską ir vanilę. Supilkite likusius 500 ml pieno pakaitomis su miltais, užbaigiama turi būti miltais.
Iki stangrumo išplakite kiaušinių baltymus, paskui juos atsargiai įmaišykite į bendrą tešlą. Dubenį sandariai uždenkite maistine plėvele. Padėkite į šiltą vietą ir leiskite pakilti, kol tešlos tūris padidės dvigubai. Tai užims maždaug valandą.
Įkaitinkite vaflinę. Ištepkite ją aliejumi ir į vaflinės vidurį supilkite maždaug 1/2 puodelio tešlos (arba tiek, kiek rekomenduoja gamintojas). Uždarykite dangtį ir kepkite, kol nustos virsti garai ir vaflis pasidarys auksinio rudo atspalvio.
Patiekite iš karto arba laikykite šiltai 200 laipsnių orkaitėje.