Blyneliai su grybų įdaru

Ingredientai:

150 g Miltai
350 ml Pienas
2 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Cukrus
1 šaukštas Aliejus
žiupsnelis Druska
5 g Sausos mielės
300 g Grybai (švieži)
1 šaukštas Sviestas
2 vnt. Svogūnai
žiupsnelis Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Pašildykite 50 ml pieno ir sumaišykite jame kiaušinių trynius, cukrų, druską ir prieš tai gerai ištrintas mieles. Išplakite ir sumaišykite su likusiu pienu. Pamažu, nuolat kruopščiai maišant suberkite miltus.

Paskiausiai sukrėskite gerai išplaktus kiaušinių baltymus ir aliejų.
Į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi pilkite po samtį tešlos ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Paruoškite įdarą. Pievagrybius ir svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite svieste, pagardinkite druska ir pipirais.

Svogūno laiškus kelioms sekundėms panardinkite į verdantį vandenį.

Į blyno vidurį dėkite šaukštą grybų įdaro, kraštus suimkite ir per vidurį suriškite svogūno laišku tarsi krepšelį.

Patiekite su grietine.

Porcijos: 2
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.