Bulvių ir svogūnų apkepas

Ingredientai:

100 g Lydytas sviestas
500 g Svogūnai
1 sauja Rozmarinai
1 kg Bulvės

Gaminimas:

Keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydykite ketvirtadalį sviesto. Sudėkite svogūnus ir rozmarino lapelius, pabarstykite druska. Uždenkite dangčiu ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 20 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Bulves nuskuskite, supjaustykite labai plonais griežinėliais ir sudėkite į dubenėlį su likusiu lydytu sviestu.

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Gražiai išdėliokite pusę bulvių (kai išversite iš formos, tai bus apkepo viršus), tada suverskite svogūnus ir sudėkite likusias bulves. Kepkite orkaitėje apie 50 min, kol bulvės bus minkštos. Išverskite į lėkštę, supjaustykite ir patiekite.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.