Burgundiška jautiena
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
1 kg | Jautiena |
500 ml | Raudonas sausas vynas |
2 vnt. | Morkos |
1/4 vnt. | Salierai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
pagal skonį | Provanso žolelės |
3 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1 šaukštas | Pomidorų pasta |
100 g | Svogūnai šalotiniai |
4 skiltelė | Česnakai |
500 ml | Sultinys |
Gaminimas:
Geros kokybės jautieną supjaustykite stambokais gabalėliais. Apkepkite ant keptuvės su trupučiu alyvuogių aliejaus. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite nedidelėmis porcijomis, kiek laisvai telpa keptuvėje, kad mėsa apkeptų, bet nesitroškintų savo sultyse. Tuomet sudėkite į puodą.
Morkas supjaustykite griežinėliais, salierą – šiaudeliais, česnaką taip pat pasmulkinkite. Šalotinius svogūnėlius palikite nepjaustytus.
Daržoves apkepkite keptuvėje ir viską supilkite ant jautienos.
Viską užpilkite raudonu vynu ir sultiniu. Pasūdykite, dėkite pipirų ir provanso žolelių. Galite pašauti į orkaitę. Aš troškinau ant viryklės maždaug 2,5-3 valandas. Mėsa tampa minkštutė, aromatinga, tiesiog tirpsta burnoje.
Prie jautienos burgundiškai skanu daržovių košė. Naudokite lygiomis dalimis bulves, moliūgą ir salierą. Viską supjaustykite stambokais gabalais ir dėkite virti pasūdytame vandenyje. Išvirusias daržoves sutrinkite į košę, įpilkite šlakelį pieno. Patiekite su kepintais šalotinias svogūnėliais.