Burokėlių sriuba su fetos sūriu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
4 vnt. | Burokėliai |
500 g | Pomidorai |
1 skiltelė | Česnakai |
1 vnt. | Svogūnai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
500 ml | Jautienos sultinys |
125 g | Fetos sūris |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Pomidorus supjaustykite pusiau. Išdėliokite ant kepimo skardos, apipilkite aliejumi ir apibarstykite smulkintu česnaku. Kepkite 190 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį. Kai pomidorai pravės, nuimkite jų odelę ir išimkite sėklas. Likusią dalį pertrinkite per sietelį.
Troškintuve įkaitinkite aliejų ir apkepinkite pjaustytą svogūną. Suberkite tarkuotus burokėlius, supilkite sultinį ir kaitinkite, kol užvirs. Pagardinkite druska ir maltais pipirais. Virkite maždaug dešimt minučių, kol suminkštės burokėliai.
Į sriubą supilkite pomidorų tyrę. Užvirkite ir pilstykite į dubenėlius. Į kiekvieną įdėkite po gabalėlį fetos.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.