Citrininiai keksiukai su aguonomis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
350 g | Miltai |
2 šaukštelis | Kepimo milteliai |
115 g | Cukrus |
2 šaukštas | Aguonos |
55 g | Sviestas |
1 vnt. | Kiaušiniai |
225 ml | Pienas |
1 vnt. | Citrinos |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Popierinėmis formelėmis išklokite metalinę keksiukų formą. Dideliame dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies 30 sek paskrudinkite aguonas (judinkite keptuvę, kad aguonos nesudegtų). Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite į miltų masę.
Kitoje keptuvėje ant nedidelės ugnies ištirpdykite sviestą. Perpilkite į dubenį, leiskite truputį atvėsti, tada įmaišykite kiaušinį, pieną, citrinos žievelę ir sultis. Šią masę supilkite į miltus, išmaišykite.
Tešla turi būti minkšta, lipni (jei ji per sausa, įpilkite daugiau pieno). Sukrėskite į keksiukų formeles.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Leiskite ataušti ir ragaukite.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 50min.