Cukinijų apkepas su pievagrybiais

Ingredientai:

1 vnt. Cukinijos
1 vnt. Svogūnai
250 g Pievagrybiai
1 vnt. Saldžiosios raudonosios paprikos
50 g Sviestas
2 šaukštas Miltai
1 stiklinė Pienas
1 stiklinė Sultinys
200 g Fermentinis sūris
4 šaukštas Grietinė
40 ml Citrinų sultys
2 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
žiupsnelis Muskato riešutas

Gaminimas:

Pievagrybius susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis ir trupučiu druskos. Per pusę perpjautą ir išvalytą papriką kartu su 1/2 cukinijos apvirkite 8–10 min.

Svogūną ir 1/2 cukinijos nulupkite (jeigu cukinija jauna, jos galima nenulupti), susmulkinkite, pakepkite keptuvėje su aliejumi.

Iš sviesto, miltų, sultinio, pieno, grietinės bei prieskonių pagaminkite padažą ir įmaišykite sutarkuotą fermentinį sūrį.

Į riebalais pateptą kepimo formą supilkite padažą, sumaišytą su keptomis daržovėmis ir pievagrybiais, sudėkite juostelėmis supjaustytą cukiniją ir papriką. Kepkite apie 30 min.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.