Cukinijų apkepas su pievagrybiais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 vnt. | Cukinijos |
1 vnt. | Svogūnai |
250 g | Pievagrybiai |
1 vnt. | Saldžiosios raudonosios paprikos |
50 g | Sviestas |
2 šaukštas | Miltai |
1 stiklinė | Pienas |
1 stiklinė | Sultinys |
200 g | Fermentinis sūris |
4 šaukštas | Grietinė |
40 ml | Citrinų sultys |
2 šaukštas | Aliejus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
žiupsnelis | Muskato riešutas |
Gaminimas:
Pievagrybius susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis ir trupučiu druskos. Per pusę perpjautą ir išvalytą papriką kartu su 1/2 cukinijos apvirkite 8–10 min.
Svogūną ir 1/2 cukinijos nulupkite (jeigu cukinija jauna, jos galima nenulupti), susmulkinkite, pakepkite keptuvėje su aliejumi.
Iš sviesto, miltų, sultinio, pieno, grietinės bei prieskonių pagaminkite padažą ir įmaišykite sutarkuotą fermentinį sūrį.
Į riebalais pateptą kepimo formą supilkite padažą, sumaišytą su keptomis daržovėmis ir pievagrybiais, sudėkite juostelėmis supjaustytą cukiniją ir papriką. Kepkite apie 30 min.
Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.