Daržovių blyneliai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
200 g | Konservuoti kukurūzai |
1 vnt. | Saldžiosios raudonosios paprikos |
2 vnt. | Kiaušiniai |
6 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
150 g | Miltai |
1 šaukštelis | kepimo milteliai |
70 g | Špinatai |
2 skiltelė | Česnakai |
30 g | Svogūnų laiškai |
1 šaukštas | Apelsinų sultys |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Konservuotus kukurūzus nusausinkite. Papriką nuplaukite, išpjaukite sėklytes, minkštimą susmulkinkite. Kiaušinius išplakite, įpylę šaukštą alyvuogių aliejaus. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sumaišykite su kiaušiniais. Tuomet į masę sudėkite konservuotus kukurūzus, smulkiai supjaustytą papriką, pagardinkite druska bei pipirais.
Iš gautos masės formuokite blynelius ir kepkite 3 šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus.
Špinatus nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, nusausinkite ir suplėšykite. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite, taip pat padarykite ir su svogūno laiškais. Viską sumaišykite.
Salotų padažui apelsinų sultis sumaišykite su likusiu aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais. Daržovių blynelius sudėkite ant salotų. Greta patiekite padažą.
Vienoje porcijoje – 320 kalorijų.