Didžkukuliai su manų kruopomis

Ingredientai:

1,5 kg Bulvės
4 šaukštas Manų kruopos
1 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
500 g Kiaulienos faršas
1 vnt. Svogūnai
pagal skonį Prieskoniai maltai mėsai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Bulves smulkiai sutarkuokite ir išsunkite. Nusunktą skystį palikite, kad nusistovėtų krakmolas. Į bulvių masę sudėkite krakmolą, suberkite manų kruopas, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Iš bulvių masės suformuokite rutuliukus, suplokite juos ir įdėję įdaro drėgnomis rankomis gerai sulipdykite. Įdarui maltą kiaulieną sumaišykite su smulkintu svogūnu, prieskoniais, druska bei pipirais.

Didžkukulius atsargiai dėkite į dideliame plačiame puode verdantį pasūdytą vandenį (didžkukuliai turi plūduriuoti laisvai) ir virkite apie 20-25 min.

Patiekite su grietine arba spirgučiais.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.