Grietininis „Napoleonas“
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
500 g | Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla |
100 ml | Grietinėlė (riebi) |
1 kg | Slyvos |
200 g | Cukrus |
2 šaukštelis | Citrinų sultys |
1 šaukštelis | Imbiero šaknis |
2 šaukštas | Sviestas |
1 šaukštelis | Cinamonas |
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Ištirpinkite 1 valg.šaukštą sviesto, įdėkite 1 valg. šaukštą cukraus, maišykite, kol cukrus pilnai ištirps. Ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus dėkite 1 sluoksniuotos tešlos lakštą, patepkite jį ištirpintu sviestu su cukrumi.
Iš viršaus dėkite kitą tešlos lakštą ir plonai iškočiokite. Šakute subadykite tešlą. Kepimo skardą apšlakstykite vandeniu, dėkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite 25 min. Išimkite iš orkaitės ir palaukite, kol atvės.
Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Slyvas dėkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų, citrinos sultis, imbierą ir cinamoną. Kaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies ir nuolat maišant, kol masė sumažės per pus. Sudėkite likusį sviestą, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir palaukite, kol atvės iki kambario temperatūros.
Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Jeigu slyvos labai rūgščios, tai į grietinėlę galima įberti papildomai 2 valg. šaukštus cukraus. Grietinėlę padalinkite į tris dalis.
Sulyginkite tešlos kraštus, o tešlos trupinius sudėkite į maišymo indą. Tešlos lakštą perpjaukite į 3 lygias dalis. Apatinę dalį patepkite išplakta grietinėle, vidurinę – grietinėle ir slyvų piure, viršutinę dalį sutepkite grietinėle ir pabarstykite trupiniais, likusiais nuo tešlos.
Sudėkite sluoksnius vieną ant kito ir palikite šaldytuve 1 val.