Grikių pica su sezamų padažu


Notice: Undefined variable: adsns_count in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346

Ingredientai:

2 stiklinė Grikiai
1/2 stiklinė Linų sėmenys
1/2 stiklinė Sezamo sėklos
3 šaukštas Saulėgrąžos
1/2 vnt. Cukinijos
5 vnt. Pomidorai
200 g Pievagrybiai
10 vnt. Alyvuogės
5 skiltelė Česnakai
5 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Prieskoniai
žiupsnelis Petražolės
žiupsnelis Bazilikai

Gaminimas:

Grikius picos pagrindui reikia pamerkti šaltame vandenyje 4 – 5 valandoms. Linų sėmenų mirkyti nereikia, juos sumalkite kavamale.

Išmirkytus grikius, sumaltas linų sėmenis, cukinijos gabalėlius, 2 skilteles česnako ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Padarykite iš tešlos picos padą ir džiovinkite džiovyklėje 40 laipsnių temperatūroje 10 valandų. Iš nurodyto komponento išeis trys didelių picų padai.

Padažui reikia 3 valandas pamirkytų sezamo sėklų, saulėgrąžų, 2 – 3 česnako skiltelių, prieskonių ir žalumynų. Šiuos komponentus sutrinkite iki vientisos masės, šiek tiek praskieskite vandeniu.

Ant picos pado išdėliokite supjaustytus pomidorus, pievagrybius, alyvuoges, šviežią baziliką. Pomidorus galima pusvalandį pamarinuoti alyvuogių aliejuje su bazilikais ir smulkintais česnakais.

Jei norite, prieš pateikdami į stalą galite valandą padžiovinti picą džiovyklėje.

Pica gaminama 12 valandų (su džiovinimu).

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 720min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.