Grybų apkepas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
220 g | Pievagrybiai |
1 vnt. | Svogūnai |
3 skiltelė | Česnakai |
3 stiklinė | Ryžiai (rudieji, virti) |
2 vnt. | Kiaušiniai |
1 stiklinė | Varškė |
1/2 stiklinė | Grietinė |
1/2 šaukštelis | Druska (jūros, smulki) |
1/3 stiklinė | Parmezano sūris (tarkuotas) |
pagal skonį | Peletrūnai |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Vidutinio dydžio kepimo indą patepkite alyvų aliejumi arba sviestu, atidėkite. Alyvų aliejuje patroškinkite grybus, pabarstytus druska. Kaitinkite, kol išsiskirs skystis ir grybai kiek paruduos.
Sudėkite svogūnus ir kepkite dar keturias-penkias minutes arba kol svogūnai taps perregimi. Suberkite česnaką, kepkite dar minutę, nuimkite nuo ugnies. Sudėkite ryžius ir gerai išmaišykite.
Kitame inde sumaišykite kiaušinius, varškę, grietinę ir druską. Dideliame dubenyje sumaišykite ryžių ir varškės mišinį, viską sudėkite į kepimo indą.
Pabarstykite dviem trečdaliais parmezano, uždenkite folija ir kepkite pusvalandį. Nuimkite foliją ir kepkite dar dvidešimt ar trisdešimt minučių. Pabarstykite peletrūnu ir likusiu parmezanu, patiekite.