Itališkas kepto karpio receptas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 kg | Karpiai |
1 vnt. | Citrinos |
8 vnt. | Vyšniniai pomidoriukai |
pagal skonį | Alyvuogių aliejus |
žiupsnelis | Rozmarinai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
4 skiltelė | Česnakai |
Gaminimas:
Nuvalytą karpį įtrinkite druska ir pipirais.
Citrinos pusę supjaustykite plonomis riekelėmis, pomidorus perpjaukite perpus. Česnako skilteles ir rozmariną susmulkinkite. Šia mase prikimškite karpį, taip pat pridėkite citrinos riekelėmis.
Įpjaukite karpio paviršių, į įpjovas įdėkite citrinos riekelių.
Įdėkite karpį į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą, sudėkite šalia pomidorus. Apšlakstykite karpį ir pomidorus aliejumi.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 25 – 30 min.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 30min.