Itališkas migdolų pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
300 g | Šaldyta sluoksniuota tešla |
1 vnt. | Kiaušiniai |
100 g | Migdolai |
150 g | Sviestas |
1 vnt. | Kiaušiniai |
1 vnt. | Kiaušinių tryniai |
100 g | Cukrus |
1 pakelis | Vanilinis cukrus |
150 g | Migdolai malti |
2 šaukštas | Tarkuota citrinos žievelė |
3 šaukštas | Romas |
1 pakelis | Vanilinis pudingas |
400 ml | Pienas |
3 šaukštas | Cukrus |
Gaminimas:
Vanilinį pudingą išvirkite piene ir leiskite jam atvėsti.
Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su kiaušiniu, kiaušinio tryniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, maltais migdolais ir tarkuota citrinos žievele. Įmaišykite į vanilinį kremą ir supilkite romą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pusę kiekio tešlos iškočiokite ir perkelkite ją į kepimo popieriumi išklotą išardomą d-28 cm dydžio kepimo formą. Tešlos perteklių nupjaustykite. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynių. Tešlos kraštus sutepkite kiaušinio baltymu. Migdolų įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos, o prie kraštų palikite vieno cm tarpus.
Likusią tešlą iškočiokite, uždenkite juo įdarą ir prispauskite kraštelius. Sutepkite pyragą kiaušinio tryniu ir šakute pabadykite daugelyje vietų. Galite peiliu išpiešti bet kokį ornamentą, o pyrago kraštus papuošti skaldytais migdolais.
Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes.