Itališkas ryžių apkepas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
250 g | Ryžiai |
1 l | Pienas |
100 g | Cukrus |
1 šaukštas | Tarkuota citrinos žievelė |
žiupsnelis | Druska |
1 šaukštas | Sviestas |
1 šaukštas | Malti džiūvėsėliai |
4 vnt. | Kiaušiniai |
100 g | Migdolai |
100 g | Cukatos |
1 šaukštelis | Cukraus pudra |
Gaminimas:
Užvirinkite pieną, subėrę į jį cukrų, žiupsnelį druskos ir pusę kiekio tarkuotos citrinos žievelės. Suberkite ryžius, sumažinkite ugnį ir virkite 25 min. Ryžius atvėsinkite, retkarčiais pamaišydami.
Supjaustykite cukatas nedideliais gabaliukais. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Sudėkite į ryžius kiaušinių trynius, smulkintus migdolus, likusią citrinos žievelę ir cukatas. Išmaišykite.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, įmaišykite į ryžių masę. Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais. Supilkite ryžių masę ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 min. Prieš patiekdami apibarstykite apkepą cukraus pudra.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 70min.