Jautiena su pomidorų padažu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1.2 kg | Jautienos kumpis |
300 g | Morkos |
200 g | Petražolių šaknys |
150 g | Svogūnai |
140 g | Pomidorų pasta |
45 g | Miltai |
80 ml | Aliejus |
3 skiltelė | Česnakai |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Jautieną įtrinti druska, pipirais ir sutrintu česnaku. Mėsoje padaryti gilias siauras įpjovas, į jas prikišti šiaudeliais supjaustytų morkų ir petražolės šaknies. Likusias morkas, petražolės šaknį pakepinti su susmulkintais svogūnais šaukšte aliejaus. Supilti pomidorų tyrę ir troškinti 3–5 min.
Gilioje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, jame apkepinti iš visų pusių mėsą, sudėti daržoves, įpilti vandens ir troškinti apie 1 val. Pagardinti druska, pipirais, patinkančiais prieskoniais ir dar 15 min. troškinti.
Iškepusią mėsą išimti, o likusį padažą sutirštinti miltais. Prieš tiekiant mėsą supjaustyti griežinėliais ir apipilti padažu. Valgyti su bulvėmis ir daržovėmis.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 90min.