Jautienos kepsnys ant grotelių su padažu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
1 kg | Jautienos išpjova |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
200 g | Pomidorai |
1 vnt. | Svogūnai |
4 skiltelė | Česnakai |
0,5 stiklinė | Actas |
3 šaukštas | Sojos padažas |
2 šaukštas | Rudasis cukrus |
1 šaukštas | Medus |
1 šaukštelis | Garstyčių milteliai |
pagal skonį | Aitriosios paprikos milteliai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Pasigaminkite kepsnių padažą. Svogūną ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite, pakepinkite 1 valgomajame šaukšte aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies. Kepkite maždaug penkias minutes.
Į keptuvę su svogūnais ir česnakais suberkite garstyčių miltelius ir čili pipirus, išmaišykite, kepkite apie 30 sekundžių.
Į keptuvę sudėkite likusias padažo sudedamąsias dalis, ugnį sumažinkite iki minimumo ir, nuolat pamaišydamos, troškinkite apie 20 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Jautienos išpjovos gabaliukus pagardinkite druska bei pipirais, ištepkite aliejumi. Prieskonius švelniai įtrinkite į mėsą.
Kepsninėje įkaitinkite anglių – jie turi gerai įkaisti ir pasidengti pilkais pelenais. Groteles ištepkite aliejumi.
Ant grotelių dėkite jautienos kepsnius. Pradžiai kepkite didžiausiame karštyje. Iš vienos pusės kepkite dvi minutes, tuomet apverskite ir kepkite dar dvi minutes. Kad anglys truputį atvėstų, juos pamaišykite ir kepkite mėsą, kol iškeps. Patiekite su kepsnių padažu.