Jautienos kepsnys su bruknių padažu

Ingredientai:

700 g Jautienos išpjova
1 šaukštas Aliejus
1 vnt. Svogūnai
1 šaukštas Baltieji ridikai tarkuoti
1 šaukštas Garstyčios
0,5 šaukštelis Druska
100 g Bruknės
40 g Cukrus
1 šaukštas Portveinas

Gaminimas:

Jautienos išpjovą supjaustykite griežinėliais. Įkaitintame augaliniame aliejuje iškepkite jautienos kepsnius. Sudėkite į lėkštę.

Susmulkintas bruknes sumaišykite su cukrumi ir portveinu, įpilkite truputėlį vandens ir pavirinkite.

Likusiame nuo mėsos padaže patroškinkite susmulkintą svogūną. Ten pat supilkite bruknių padažą, suberkite tarkuotus baltuosius ridikėlius, garstyčias, druską, įpilkite truputėlį vandens. Maišydami užvirinkite.

Prieš patiekiant ant stalo kiekvieną kepsnį perpjaukite išilgai. Į indą įpilkite truputėlį padažo, padėkite mėsą ir apliekite likusiu bruknių padažu. Garnyrui patiekite pjaustytų salierų stiebų.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.