Jautienos troškinys su grybais

Ingredientai:

600 g Jautiena
2 šaukštas Miltai
1 žiupsnelis Muskato riešutas
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 vnt. Svogūnai
1 šaukštas Pomidorų pasta
2 stiklinė Mėsos sultinys
0,5 stiklinė Baltas sausas vynas
1 stiklinė Grybai (smulkinti)
200 g Grietinė

Gaminimas:

Jautieną supjaustykite plonais gabalėliais. Miltus sumaišykite su muskato riešutų milteliais, šį mišinį supilkite į mėsą. Apipilkite alyvuogių aliejumi. Viską gerai išmaišykite.

Įkaitinkite didelę keptuvę, sudėkite į ją mėsą ir ją apkepkite. Apkepusią mėsą perdėkite į lėkštę.

Į tą pačią keptuvę suberkite supjaustytą svogūną, supilkite mėsos sultinį, vyną ir pomidorų pastą. Viską išmaišykite ir kaitinkite kol užvirs. Ugnį sumažinkite ir sudėkite jautieną atgal į keptuvę. Troškinkite jautieną apie pusvalandį.

Į troškinį suberkite supjaustytus grybus ir sudėkite grietinę. Troškinkite dar 15 minučių. Troškinys puikiai tinka su ryžiais arba virtomis daržovėmis.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 90min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.