Jūros ešerys su pesto padažu ir džiovintais pomidorais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
890 g | Jūros ešeriai |
400 g | Slyviniai pomidorai |
20 g | Česnakai |
1 žiupsnelis | Čiobreliai |
50 ml | Alyvuogių aliejus |
15 g | Citrinos |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Pipirai |
0,25 šaukštelis | Cukrus |
1 šlakelis | Baltas sausas vynas |
Gaminimas:
Pirmiausia pasigaminkite vadinamąjį pomidorų „confit“. Pomidorus perpjaukite pusiau, išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apibarstykite druska, pipirais ir cukrumi. Ant viršaus pabarstykite smulkintais čiobreliais ir pašlakstykite aliejumi. Pomidorus džioviname 100 laipsnių karščio orkaitėje apie valandą ar pusantros.
Jūros ešerį išvalykite, išimkite žiaunas, išilgai perpjaukite pusiau, išimkite kaulus.
Ant paruoštos jūros ešerio filė užpilkite pesto padažo, pabarstykite druskos ir pipirų. Tada ant viršaus sudėkite skiltelėmis supjaustytą citriną ir džiovintų pomidorų puseles.
Paruoštą žuvį įdėkite į kepimo indą, užpilkite baltuoju vynu. Uždenkite žuvį folija ir kepkite 200-220 laipsnių karščio orkaitėje 20-30 minučių.