Kalakutienos maltinis su spanguolių padažu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
500 g | Kalakutienos krūtinėlės filė |
1 vnt. | Kiaušiniai |
100 ml | Pienas |
0,5 stiklinė | Malti džiūvėsėliai |
1 vnt. | Svogūnai |
žiupsnelis | Mairūnai (švieži) |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
3 šaukštas | Aliejus |
2,5 stiklinė | Spanguolės |
1,5 stiklinė | Apelsinų sultys |
2 šaukštas | Medus |
1 šaukštelis | Vorčesterio padažas |
1 šaukštas | Imbieras (maltas) |
3 vnt. | Gvazdikėliai |
3 vnt. | Kvepiantys pipirai |
žiupsnelis | Cinamonas |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Kalakuto krūtinėlę supjaustykite gabalėliais, susmulkinkite svogūną – viską sumalkite.
Džiūvėsėlius užpilkite pienu, gerai išmaišykite. Maišydami džiūvėsėlius supilkite į maltą kalakutieną, įmuškite kiaušinį. Paskaninkite druska, pipirais ir smulkintu mairūnu. Formuokite nedidelius maltinius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite aliejuje.
Spanguolių padažas
Pusę stiklinės spanguolių atidėkite į šalį. Iš likusių išspauskite sultis. Kvapniuosius pipirus ir gvazdikėlius sumalkite. Į puodą supilkite spanguolių ir apelsinų sultis, suberkite tarkuotą apelsino žievelę, tarkuotą imbierą, sudėkite medų, Vorčesterio padažą, cinamoną, druską, gvazdikėlius ir kvapniuosius pipirus.
Viską užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite apie 30 minučių. Suberkite likusias uogas ir pavirkite dar penkias minutes. Padažas paruošas.