Karamelinis sūrio pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
100 g | Sviestas |
50 g | Cukraus pudra |
šaukštas | Tarkuota citrinos žievelė |
1 vnt. | Kiaušiniai |
200 g | Miltai |
1/2 šaukštelis | Druska |
100 ml | Grietinėlė |
360 g | Rikotos sūris |
100 g | Cukrus |
1 šaukštas | Vanilinis cukrus |
5 vnt. | Kiaušinių tryniai |
100 g | Cukrus |
3 šaukštas | Vanduo |
100 ml | Grietinėlė |
100 g | Baltasis šokoladas |
žiupsnelis | Cinamonas |
žiupsnelis | Kardamonas |
žiupsnelis | Druska |
Gaminimas:
Pagrindui visus komponentus, išskyrus trynius, sudėkite į plaktuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Tada sudėkite trynius ir paplakite dar 20 sekundžių. Suvoliokite iš tešlos rutulį, apvyniokite plėvele ir 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Tešlą įdėkite į apvalią molinę kepimo formą, išlyginkite. Komponentus įdarui išplakite plaktuvu, užpilkite ant tešlos. Pyragą 25 min. kepkite orkaitėje. Kai iškeps išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
Karamelei ištirpdykite baltąjį šokoladą į karštą vandenį įstatytame inde. Cukrų užpilkite vandeniu ir pakaitinkite iki auksinio atspalvio. Tada sumažinkite kaitrumą, įpilkite grietinėlę. Kai masė atvės, supilkite baltąjį šokoladą, suberkite cinamoną, kardamoną ir suplakite šluotele iki minkštos karamelės konsistencijos.
Užpilkite karamelę ant atvėsinto pyrago ir šiek tiek pabarstykite jūros druska.