Keksiukai su šokolado įdaru
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
100 g | Sviestas |
200 g | Juodasis šokoladas |
50 g | Cukrus |
5 vnt. | Kiaušiniai |
60 g | Miltai |
1 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
žiupsnelis | Druska |
50 g | Cukraus pudra |
60 g | Grietinėlė (riebi) |
6 šaukštas | Cukrus |
0,5 šaukštelis | Tirpi kava |
Gaminimas:
Sulaužykite gabaliukais šokoladą, sviestą supjaustykite kubeliais ir ištirpinkite ant mažos kaitros nuolat maišydami.
Du kiaušinius, 3 trynius, cukrų ir cukraus pudrą gerai išplakite. Sumaišykite kiaušinius ir šokoladą, suberkite miltus, druską, išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite tešlą į sviestu išteptas formeles, pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę 7 – 10 minučių. Iš išorės keksiukai turi apskrusti, o jų vidurys turi likti minkštas.
Kol keksiukai keps, pagaminkite kremą. Grietinėlę išplakite, suberkite cukrų, tirpią kavą, dar kartą išplakite.
Keksiukus išimkite iš formelių, sudėkite į vazą. Patiekite juos karštus su šaltu kremu.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 30min.