Kiauliena moliniuose indeliuose

Ingredientai:

1 pakelis Šaldyta sluoksniuota tešla
500 g Kiauliena
2 vnt. Svogūnai
2 skiltelė Česnakai
1 vnt. Saldžiosios raudonosios paprikos
1 vnt. Saldžiosios geltonosios paprikos
200 g Pievagrybiai
70 g Mėlynosios slyvos
50 g Petražolės
2 šaukštas Aliejus
400 ml Grietinėlė (10 proc.)
1 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Atšildykite tešlą. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais, česnako skilteles susmulkinkite.

Paprikas supjaustykite kvadratėliais. Pievagrybius supjaustykite plonomis juostelėmis. Slyvas perpjaukite perpus. Susmulkinkite petražoles.

Puode įkaitinkite aliejų, apkepkite svogūnus, česnakus ir paprikas. Sudėkite pievagrybius, mėsą ir dar 7 min. pakepkite. Sudėkite mėsą su daržovėmis į molinius puodelius. Į kiekvieną puodelį įberkite žalumynų, slyvų ir įpilkite šiek tiek pašildytos grietinėlės. Puodelių kraštus patepkite riebalais.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustykite tešlą kvadratais ir uždėkite juos ant puodelių. Tešlos viršų aptepkite išplaktu kiaušiniu ir subadykite šakute. Kepkite orkaitėje 30 – 40 min.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.