Kiauliena su šveicarišku padažu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
800 g | Kiaulienos išpjova |
1 šaukštas | Aliejus |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
pagal skonį | Druska |
60 ml | Sausas baltasis vynas |
60 ml | Baltojo vyno actas |
1 vnt. | Svogūnai |
žiupsnelis | Raudonėliai |
3 vnt. | Kiaušinių tryniai |
150 g | Sviestas |
žiupsnelis | Žalumynai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Nuo kiaulienos išpjovų nupjaustykite riebalus ir plėveles, supjaustykite 2 cm storumo riekelėmis, pasūdykite, apibarstykite pipirais. Iškepkite aliejuje iš abiejų pusių (mėsa turi būti iškepusi, bet ne per sausa).
Padažui svogūnus supjaustykite smulkiai ir su raudonėliais suberkite į nedidelį puodą, supilkite vyną ir actą. Užkaiskite ant vidutinio kaitrumo viryklės ir virkite, kol skysčio liks tik du šaukštai. Tada nukaiskite, o kai atvės, perkoškite.
Atsidėkite į šalį 2 šaukštus šalto sviesto.
Išplakite trynius iki vientisos masės, suberkite svogūnų padažą ir vėl išplakite iki vientisos masės. Įdėkite šaukštą šalto sviesto ir įstatykite puodą į indą su karštu vandeniu. Maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Nukaiskite, įdėkite kitą šaukštą šalto sviestą.
Likusį sviestą išlydykite ir pamažu supilkite į jį padažą (neskubėkite, antraip padažas bus labai skystas). Įberkite druskos, pipirų, suberkite susmulkintus žalumynus, išmaišykite. Mėsą patiekite su šiuo padažu ir žaliomis daržovėmis.