Kiaulienos karka medaus karamelėje
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
4 vnt. | Kiaulienos karka |
800 g | Ropės |
1 vnt. | Svogūnai |
2,5 šaukštas | Medus |
5 g | Cukrus |
60 g | Sviestas |
4 vnt. | Lauro lapai |
0,5 šaukštelis | Kuminai (malti) |
4 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Karkos gabalus puode užpilkite šaltu vandeniu, kai užvirs, vandenį nupilkite. Vėl užpilkite šaltu vandeniu, įberkite druskos, pipirų, kai užvirs, sumažinkite liepsną ir virkite 1,45 val.
Ropes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, puode 3 min. pakepkite svieste. Apibarstykite cukrumi, tegu šiek tiek karamelizuojasi.
Įpilkite į puodą tiek vandens, kad apsemtų ropes, uždenkite ir patroškinkite 20 min.
Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepkite alyvuogių aliejuje. Sudėkite karkos gabalėlius į puodą ir 3 min. pakepkite.
Apliekite karką medumi, apibarstykite kuminais, tegu šiek tiek karamelizuojasi.
Įpilkite į puodą su karka 300 ml vandens, įdėkite lauro lapus ir patroškinkite dar 30 min.
Galiausiai sudėkite į puodą su karka ropes ir užpilkite vandeniu, kuriame jos virė. Patroškinkite 5 min. Patiekite karštą.