Kiaulienos vyniotinis su baklažanais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
2 kg | Kiaulienos sprandinė |
2 vnt. | Baklažanai |
3 vnt. | Morkos |
3 riekelě | Balta duona |
4 šaukštas | Kedro riešutai |
2 šaukštas | Kietasis sūris (tarkuotas) |
6 skiltelė | Česnakai |
6 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
žiupsnelis | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Baklažanus nuplaukite, nusausinkite. Supjaustykite išilgai 1 centimetro storio riekelėmis.
Morkas nuskuskite, su skustuku supjaustykite išilgai plonais griežinėliais.
Įkaitinkite keptuvėje tris šaukštus aliejaus, jame apkepkite baklažanus po 3 – 4 minutes iš abiejų pusių, kol suminkštės. Apibarstykite druska, pipirais.
Riešutus 2 – 3 min. paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol pagels. Nupulkite česnako skilteles, duoną supjaustykite mažais gabalėliais. Duoną, riešutus ir česnaką sudėkite į aukštą indą, įpilkite alyvuogių aliejaus ir trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Paskui masę sumaišykite su tarkuotu sūriu.
Mėsą nuplaukite, nusausinkite. Perpjaukite mėsos gabalą išilgai, užklokite plėvele ir gerai išdaužykite virtuviniu peiliu. Paskui plėvelę nuimkite, mėsą pasūdykite ir apibarstykite pipirais.
Ant mėsos sudėkite baklažano ir morkų riekeles. Ant viršaus storai užtepkite riešutų masės, tada susukite vyniotinį, iš viršaus keliose vietose jį įpjaukite. Vyniotinį suvyniokite į foliją, įdėkite į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje pusantros valandos. Likus dvidešimčiai minučių, atvyniokite foliją, kad mėsa apskrustų.