Koldūnai su uogų įdaru
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
3 stiklinė | Miltai |
100 ml | Vanduo |
2 vnt. | Kiaušiniai |
3 g | Druska |
10 g | Cukrus |
450 g | Uogos |
30 g | Cukrus |
10 g | Vanilinis cukrus |
10 g | Krakmolas |
žiupsnelis | Mėtos |
Gaminimas:
Į platų dubenį įmuškite kiaušinius, juos išplakite. Miltus paberkite ant stalo, jų viduryje padarykite duobutę. Atsargiai į duobutę pilkite vandenį ar pieną, kiaušinius, druską, cukrų – lėtai maišykite. Turite gauti elastingą ir vientisą tešlą – jeigu tešla atrodo per skysta, įberkite dar truputį miltų. Paruoštą tešlą uždenkite medžiagine servetėle ir palikite 40-60 minučių.
Kai pasigaminote tešlą virtiniams ir palikote ją „pailsėti“, galite pasigaminti skanų įdarą.
Įdarui uogas nuplaukite, jeigu pasirinkote vyšnias, išimkite jų kauliukus. Tuomet uogas dėkite į puodą, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir mėtos lapelius. Uogas pakaitinkite – jeigu norite, kad įdaras būtų tirštesnis, į uogas įberkite krakmolo.
Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, stikline išpjaustykite skritulius. Ant kiekvieno skrituliuko vidurio dėkite po šaukštą įdaro, gražiai užlankstykite kraštus ir dėkite į verdantį vandenį. Virkite 10-15 min.