Kriaušių ir riešutų sausainiai

Ingredientai:

2 stiklinė Miltai
2/3 stiklinė Rudasis cukrus
2 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Druska
6 šaukštas Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Grietinėlė
2 vnt. Kriaušės
1/2 stiklinė Pekano riešutai

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sumeskite smulkiai supjaustytą sviestą ir maišykite, kol susidarys trupiniai. Tada įmaišykite kiaušinius ir grietinėlę, turite gauti vientisą drėgną masę.

Kriaušes nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Į tešlą įmaišykite kriaušių gabaliukus ir pekanų riešutus. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo dideliu šaukštu sudėkite sausainių tešlą. Vienas šaukštas – vienas sausainis.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Sausainius kepkite 15-18 minučių, kur įgaus aukso atspalvį. Rekomenduojama skanauti šiltus.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.