Kriaušių ir spanguolių pyragas


Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:

1 stiklinė Miltai
žiupsnelis Druska
1/4 stiklinė Sviestas
3 šaukštas Vanduo
1/3 stiklinė Rudasis cukrus
2 šaukštas Miltai
žiupsnelis Muskatas
žiupsnelis Imbieras (džiovintas)
6 vnt. Kriaušės
1 stiklinė Spanguolės

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, muskatą ir imbierą. Sudėkite nuluptas ir supjaustytas kriaušes bei spanguoles. Viską lengvai išmaišykite, kad uogos ir kriaušės apsiveltų miltais, cukrumi bei prieskoniais.

Dabar pasigaminkite tešlą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Šaltą sviestą sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su miltais – turėtumėte gauti rupius trupinius.

Virš miltų ir sviesto trupinių pašlakstykite du šaukštus šalto vandens. Pradėkite minkyti – jei reikia, galite įlieti dar kelis šaukštus šalto vandens. Iš tešlos suformuokite rutulį.

Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę.

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą. Pasistenkite, kad tešla, ja išklojus kepimo formą, bent 1 centimetru dengtų ir jos kraštelius. Į tešla išklotą formą sudėkite kriaušių ir spanguolių įdarą. Iš dalies tešlos iškočiokite juostelių, kuriomis apklokite ant tešlos formoje sudėtą kriaušių ir spanguolių įdarą.

Pyrago viršų galite patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti ruduoju cukrumi. Pyragą kepkite 55-60 minučių. Prieš patiekiant bent 30 minučių leiskite kepiniui atvėsti.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 120min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 392