Lašiša pagal norvegus

Ingredientai:

600 g Lašiša
4 l Vanduo
2 vnt. Lauro lapai
1/4 vnt. Citrinos
1/4 vnt. Citrinos
šaukštelis Juodieji pipirai
pagal skonį Druska
2 vnt. Svogūnai
šlakelis Baltas sausas vynas
šaukštas Grietinėlė
250 g Sviestas
sauja Krapai

Gaminimas:

Užvirkite vandenį su prieskoniais, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į vandenį žuvį. Taip ją palaikykite 15-20 minučių. Kai lašiša taps tamsiai rausvos spalvos, ją galima ištraukti.

Supjaustytą svogūną šiek tiek pakepinkite ir supilkite vyną, šiek tiek pavirkite, po truputį sudėkite sviestą, prieskonius ir pačioje pabaigoje žalumynus.

Norvegai tokią žuvį valgo su virtomis bulvėmis ir sūdytais agurkais.
Du agurkus reikia nulupti ir supjaustyti plonais gabalėliais. Sūrymas gaminamas iš vienos dalies vyno acto, 3 dalių, šaukštelio druskos, šaukštelio cukraus, juodųjų pipirų pagal skonį.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.