Lašišos kepsneliai su garstyčiomis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
500 g | Lašišos filė |
1 vnt. | Kiaušiniai |
1 vnt. | Citrinos |
50 g | Kaparėliai |
2 skiltelė | Česnakai |
žiupsnelis | Raudonėliai |
2,5 šaukštas | Grūdėtosios garstyčios |
0,5 stiklinė | Miltai |
2 šaukštas | Aliejus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Iš pradžių pasigaminkime garstyčių masę. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite, smulkiai supjaustykite ir kaparėlius. Taip pat smulkiai supjaustyti reikia ir raudonėlį. Viską sudėkite į indą, išmaišykite, sudėkite garstyčias ir dar kartą permaišykite.
Lašišos filė supjaustykite į keturias dalis.
Kiekvieną lašišos gabalėlį truputį pamuškite, pagardinkite druska ir šviežiais juodaisiais pipirais. Tuomet ant kiekvieno gabalėlio dėkite garstyčių masės, tolygiai paskirstykite, žuvies gabalėlį perlenkite pusiau ir lengvai paspauskite.
Kiaušinį įmuškite į indą, pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išplakite. Žuvies gabaliukus apvoliokite miltuose iš visų pusių, tuomet panardinkite į kiaušinio plakinį, galiausiai apvoliokite džiūvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame kepkite žuvį (po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės). Kepsnelius papuoškite citrinos skiltelėmis. Prie šio patiekalo puikiai tiks keptos bulvės ir šviežios daržovės.