Lašišos kepsniukas su bulvių koše
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
250 g | Lašišos filė |
4 vnt. | Juodosios alyvuogės |
1 šaukštelis | Kaparėliai |
1 šaukštas | Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje |
1 skiltelė | Česnakai |
0,5 vnt. | Svogūnai šalotiniai |
1 šaukštas | Sviestas |
1 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
2 vnt. | Pomidorai |
100 ml | Baltas sausas vynas |
1 šaukštelis | Pomidorų pasta |
1 riekelė | Citrinos |
2 vnt. | Bulvės |
1 šaukštas | Sviestas |
4 šaukštas | Grietinėlė |
1 šaukštas | Kaparėliai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Lašišos file nuvalome, nusausiname. Į įkaitintą keptuvę pilame truputį alyvuogių aliejaus ir dedame lašišą ant odelės. Kepsime visą laiką tik ant odelės, nevartydami. Pasižiūrėjus iš šono matosi, kaip kyla lašišos kepimo lygis. Kepdami nuolat palaistome lašišą.
Žuviai iškepus, į keptuvę dedame padažui skirtus susmulkintus ingredientus. Trumpai apkepinus, įpilame truputį vyno, pomidorų pastos ir prieskonių pagal skonį. Viską troškiname iki 10 min.
Bulves išverdame ir dedame į jas sviestą, pašildytą grietinėlę bei smulkiai supjaustytus kaparėlius. Taip pat galima įdėti šaukštą svogūnų, kurie pradžioje kepė padažui. Viską sugrūdame ir paskaniname druska bei pipirais.
Porcijos: 2
Pagaminamas per: 60min.