Lašišos kepsnys su žaliuoju sviestu

Ingredientai:

1/2 šaukštelis Pankolio sėklos
340 g Špinatai
6 šaukštas Sviestas
4 vnt. Svogūnų laiškai
3 šaukštas Peletrūnai smulkinti
2 šaukštas Parmezano sūris tarkuotas
4 šaukštelis Anyžių likeris
3 skiltelė Česnakai
1/2 šaukštelis Baltojo vyno actas
1/2 šaukštelis Druska
1/2 šaukštelis Juodieji malti pipirai
800 g Lašišos filė
1/2 šaukštelis Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Prieskonių grūstuvėje sutrinkite pankolio sėklas. Į maisto smulkintuvą sudėkite pusę špinatų, smulkintas pankolio sėklas ir likusias žaliojo sviesto sudedamąsias dalis. Smulkinkite tol, kol gausis vientisa žalia masė.

Įkaitinkite orkaitę (kepsniams bus reikalingas vidutinis karštis).

Lašišos filė gabaliukus iš abiejų pusių pagardinkite druska bei pipirais. Paguldykite folija išklotoje kepimo skardoje. Ant kiekvieno gabaliuko paskirstykite po 2-3 arbatinius šaukštelius žaliojo sviesto.

Orkaitėje žuvį kepkite apie 8-12 minučių. Tada atsargiai išimkite lašišos kepsnius. Skardoje likusių sulčių jums dar prireiks. Pasistenkite, kad, kol ruošite špinatus, lašiša neatvėstų.

Į skardą, kur kepė lašiša, įdėkite truputį sviesto ir likusius špinatus, viską išmaišykite. Dėkite į orkaitę ir kepkite 2-3 minutes.

Lašišos kepsnius patiekite su virtais ryžiais, špinatų pagardu, puikiai tiks ir šviežios daržovės.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 30min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.