Lašišos kepsnys su žaliuoju sviestu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1/2 šaukštelis | Pankolio sėklos |
340 g | Špinatai |
6 šaukštas | Sviestas |
4 vnt. | Svogūnų laiškai |
3 šaukštas | Peletrūnai smulkinti |
2 šaukštas | Parmezano sūris tarkuotas |
4 šaukštelis | Anyžių likeris |
3 skiltelė | Česnakai |
1/2 šaukštelis | Baltojo vyno actas |
1/2 šaukštelis | Druska |
1/2 šaukštelis | Juodieji malti pipirai |
800 g | Lašišos filė |
1/2 šaukštelis | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Prieskonių grūstuvėje sutrinkite pankolio sėklas. Į maisto smulkintuvą sudėkite pusę špinatų, smulkintas pankolio sėklas ir likusias žaliojo sviesto sudedamąsias dalis. Smulkinkite tol, kol gausis vientisa žalia masė.
Įkaitinkite orkaitę (kepsniams bus reikalingas vidutinis karštis).
Lašišos filė gabaliukus iš abiejų pusių pagardinkite druska bei pipirais. Paguldykite folija išklotoje kepimo skardoje. Ant kiekvieno gabaliuko paskirstykite po 2-3 arbatinius šaukštelius žaliojo sviesto.
Orkaitėje žuvį kepkite apie 8-12 minučių. Tada atsargiai išimkite lašišos kepsnius. Skardoje likusių sulčių jums dar prireiks. Pasistenkite, kad, kol ruošite špinatus, lašiša neatvėstų.
Į skardą, kur kepė lašiša, įdėkite truputį sviesto ir likusius špinatus, viską išmaišykite. Dėkite į orkaitę ir kepkite 2-3 minutes.
Lašišos kepsnius patiekite su virtais ryžiais, špinatų pagardu, puikiai tiks ir šviežios daržovės.