Lęšių sriuba

Ingredientai:

400 g Rudieji lęšiai
1,4 l Vištienos sultinys
1 vnt. Lauro lapai
žiupsnelis Petražolės
5 vnt. Juodieji pipirai žirneliais
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 vnt. Svogūnai
4 skiltelė Česnakai
2 vnt. Morkos
1 vnt. Pomidorai
0,5 vnt. Saldžiosios geltonosios paprikos
0,5 šaukštelis Aitriosios paprikos milteliai
1 šaukštas Kuminai
50 g Ryžiai
50 ml Baltojo vyno actas

Gaminimas:

Lęšius suberkite į didelį puodą. Užpilkite vandeniu ar sultiniu, įmeskite lauro lapus ir petražoles. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, pagardinkite pipirais ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, ne visiškai uždengę dangčiu.

Tuo tarpu keptuvėje ant nedidelės ugnies įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus (apie 5 min). Sudėkite česnakus, morkas, pomidorus ir smulkintą papriką. Pakepinkite dar 5 min. Nukelkite nuo ugnies, pabarstykite druska, pipirais, aitriųjų pipirų milteliais bei kuminu ir sudėkite į puodą su lęšiais. Suberkite ryžius.

Virkite, kol lęšiai suminkštės (iš viso apie 45 min). Pagardinkite baltojo vyno actu ir patiekite.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.