Makaronai su grybais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
15 g | Džiovinti baravykai |
4 vnt. | Pievagrybiai |
5 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
2 skiltelė | Česnakai |
1 vnt. | Porai |
žiupsnelis | Čiobreliai |
6 šaukštas | Sausas baltasis vynas |
400 g | Makaronai |
40 g | Parmezano sūris |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
žiupsnelis | Petražolės |
Gaminimas:
Džiovintus grybus 20 minučių pamirkykite karštame vandenyje. Į keptuvę įpilkite tris šaukštus aliejaus ir apkepinkite česnaką bei svogūną. Vandenį nuo grybų supilkite į atskirą indą. Išmirkytus grybus smulkiai supjaustykite. Sudėkite juo į keptuvę, taip pat sudėkite šampinjonus, česnaką ir čiobrelius.
Kepkite, kol grybai gerai iškeps, po to supilkite vyną ir vandenį, kuriame mirko grybai. Sumažinkite ugnį ir palikite padažą troškintis.
Išvirkite makaronus, nusausinkite juos ir vėl sudėkite į puodą. Supilkite 2 šaukštus pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus ir didžiąją dalį parmezano sūrio. Viską gerai išmaišykite. Po to sumaišykite makaronus su padažu.
Patiekdami pabarstykite likusiu sūriu ir papuoškite petražolėmis.