Medaus keksas


Notice: Undefined variable: adsns_count in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346

Ingredientai:

200 g Sviestas
2 šaukštas Medus
80 g Rudasis cukrus
2 vnt. Kiaušiniai
200 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1,5 šaukštelis Prieskoniai meduoliams
100 g Cukraus pudra

Gaminimas:

Medų, sviestą ir cukrų išmaišykite puode ir pakaitinkite ant viryklės, kol viskas ištirps. Kai ištirps cukrus, padidinkite viryklės kaitrumą, o kai užvirs, pavirinkite 1 minutę. Paskui nukelkite nuo viryklės ir palikite 15-ai minučių pastovėti.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Išklokite kepimo formą sviestiniu popieriumi. Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Tada supilkite masę į indą su išsijotais miltais ir prieskoniais. Išmaišykite tešlą ir supilkite į formą. Kepkite keksą 40 – 50 minučių. Norėdami patikrinti, ar iškepęs, įbeskite medinį pagaliuką.

Tegu keksas kiek pravėsta, paskui galite išimti iš kepimo formos ir palikti galutinai atvėsti.

Glajui sumaišykite cukraus pudrą su vandeniu iki tirštos masės, o tada apliekite glajumi keksą. Kai glajus sustings, galite patiekti keksą.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.