Mėlynių pyragas

Ingredientai:

100 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
1/2 stiklinė Cukrus
šlakelis Migdolų esencija
1,5 stiklinė Miltai
1,5 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Druska
5 stiklinė Mėlynės
2 šaukštas Apelsinų likeris
1 šaukštelis Tarkuota citrinos žievelė
2 stiklinė Grietinė
2 vnt. Kiaušinių tryniai
1/2 stiklinė Cukrus
šlakelis Migdolų esencija

Gaminimas:

Išmaišykite sviestą su cukrumi, po to dėkite kiaušinį ir migdolų esenciją. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite abiejų indų turinį ir suminkykite tešlą. Tešlą iškočiokite ir dėkite į kepimo formą.

Mėlynes apliekite likeriu, užbarstykite citrinos žievele ir suberkite ant tešlos.

Atskirame inde išplakite grietinę su tryniais, cukrumi ir migdolų esencija. Gauta mase apliekite pyragą iš viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 170°C ir kepkite pyragą maždaug valandą. Vėliau atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.