Menkė su kariu, porais ir ananasais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
500 g | Menkės filė |
1/2 šaukštelis | Citrinų sultys |
žiupsnelis | Krapai |
200 ml | Žuvies sultinys |
2 šaukštelis | Karis |
125 ml | Grietinėlė |
3 šaukštas | Miltai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
1 vnt. | Porai |
200 g | Ananasai |
3 šaukštas | Sviestas |
Gaminimas:
Menkės filė supjaustykite 4 cm pločio gabaliukais ir pašlakstykite citrinų sultimis. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą sviesto ir jame apkepinkite pusžiedžiais supjaustytą porą bei smulkintą ananasą.
Pabarstykite miltais, kariu ir dar truputį pakepinkite. Tada
supilkite karštą sultinį, palaukite, kol pradės tirštėti, ir supilkite grietinėlę. Pamaišydami kaitinkite iki užvirimo.
Keptuvę nukelkite nuo ugnies, bet laikykite šiltai. Žuvies gabaliukus pasūdykite, pabarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir iš abiejų pusių apkepkite likusiuose dviejuose šaukštuose sviesto, kol gražiai paruduos.
Žuvį sudėkite į padažą ir palikite viską truputį pastovėti. Patiekite apibarstę krapais.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 30min.