Mėsos kukuliai su špinatais ir parmezanu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
600 g | Jautienos faršas |
250 g | Špinatai |
50 g | Malti džiūvėsėliai |
60 g | Parmezano sūris |
žiupsnelis | Aitriosios paprikos milteliai |
sauja | Petražolės |
1 vnt. | Kiaušiniai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1 vnt. | Morkos |
1 vnt. | Salierų stiebai |
4 skiltelė | Česnakai |
1 vnt. | Svogūnai |
800 g | Konservuoti pomidorai |
100 ml | Vanduo |
Gaminimas:
Didelėje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų, sudėkite morkas, salierus, česnakus ir svogūnus. Pakepinkite 4-5 min. Sudėkite pomidorus, supilkite vandenį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite ir kaitinkite ant mažos ugnies 15 min.
Tuo tarpu nuplikykite špinatu lapus. Atvėsinkite, nusunkite vandenį ir smulkiai supjaustykite.
Į didelį dubenį sudėkite faršą, špinatus, džiūvėsėlius, parmezaną, aitriųjų pipirų dribsnius, petražoles, kiaušinį, truputį druskos ir pipirų. Gerai išminkykite.
Suformuokite graikinio riešuto dydžio kukulius (turėtų gautis apie 30) ir sudėkite į puodą su pomidorų padažu. Pakratykite puodą, kad kukuliai pasidengtų padažu (nemaišykite, nes išsileis). Troškinkite apie 35-40 min, kol kukuliai bus išvirę, o padažas nugaruos ir sutirštės.
Patiekite su makaronais, pabarstę parmezanu.