Mėsos rutuliukai

Ingredientai:

600 g Veršiena
2 vnt. Kiaušiniai
2 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Mėtos
4 riekelě Batonas
4 šaukštas Miltai
50 ml Pienas
žiupsnelis Mairūnai
žiupsnelis Čiobreliai
žiupsnelis Kvepiantys pipirai
pagal skonį Druska
4 šaukštas Aliejus

Gaminimas:

Batoną išmirkykite piene ir nusunkite. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir kartu su batonu sumalkite mėsmale. Susmulkinkite mėtas, sutraiškykite česnakus.

Į faršą sudėkite mėtas, česnakus, įmuškite vieną kiaušinį, suberkite prieskonius, kvapiuosius pipirus, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Likusį kiaušinį išplakite su žiupsneliu druskos.

Iš faršo suformuokite rutuliukus. Apvoliokite juos miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje.

Kepkite įkaitintame aliejuje iš visų pusių, ne trumpiau kaip 7 min. Papuoškite žalumynais.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 80min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.