Mėsos rutuliukai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
600 g | Veršiena |
2 vnt. | Kiaušiniai |
2 skiltelė | Česnakai |
žiupsnelis | Mėtos |
4 riekelě | Batonas |
4 šaukštas | Miltai |
50 ml | Pienas |
žiupsnelis | Mairūnai |
žiupsnelis | Čiobreliai |
žiupsnelis | Kvepiantys pipirai |
pagal skonį | Druska |
4 šaukštas | Aliejus |
Gaminimas:
Batoną išmirkykite piene ir nusunkite. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir kartu su batonu sumalkite mėsmale. Susmulkinkite mėtas, sutraiškykite česnakus.
Į faršą sudėkite mėtas, česnakus, įmuškite vieną kiaušinį, suberkite prieskonius, kvapiuosius pipirus, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Likusį kiaušinį išplakite su žiupsneliu druskos.
Iš faršo suformuokite rutuliukus. Apvoliokite juos miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje.
Kepkite įkaitintame aliejuje iš visų pusių, ne trumpiau kaip 7 min. Papuoškite žalumynais.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 80min.