Midijos grietinėlės padaže su skrudintomis bulvytėmis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
900 g | Midijos |
75 ml | Alyvuogių aliejus |
90 ml | Baltas sausas vynas |
75 g | Sviestas |
150 g | Porai (baltoji dalis) |
500 g | Grietinėlė |
500 g | Bulvės |
1 l | Aliejus |
Gaminimas:
Midijas nuplaukite. Apkepkite prikaistuvyje kartu su alyvuogių aliejumi, kiek vėliau supilant vyną. Kaitinkite tol, kol moliuskai visiškai atsivers, tada kriaukles išimkite. Paskui įdėkite sviestą ir smulkintą porą. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol užvirs.
Bulves kepkite aliejuje tol, kol jos apskrus iki auksinio atspalvio.
Į atskiras lėkštes išdėliokite midijas. Atskirai patiekite skrudintas bulvytes ir gautą padažą.
Porcijos: 3
Pagaminamas per: 40min.