Moliūgų ir ryžių apkepas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
375 g | Moliūgai |
325 g | Ryžiai „Risotto“ |
125 ml | Sausas baltasis vynas |
900 ml | Daržovių sultinys |
100 g | Parmezano sūris |
žiupsnelis | Šalavijai |
1 vnt. | Svogūnai |
3 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
2 skiltelė | Česnakai |
pagal skonį | Druska |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
50 g | Parmezano sūris |
25 g | Moliūgų sėklos (skrudintos) |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką. Pakepinkite 8-10 min, kol suminkštės.
Sudėkite moliūgo kubelius ir ryžius, maišydami minutę pakepinkite. Tada supilkite vyną ir palaukite, kol šis išgaruos. Tada supilkite sultinį.
Pagardinkite druska ir pipirais, uždenkite ir įkiškite į orkaitę. Kepkite 12-15 min, kol išgaruos skystis. Ryžiai turi būti vos vos kietoki, o ne panašūs į košę. Pabarstykite tarkuotu parmezanu bei šalaviju ir dar kelias minutes pakaitinkite.
Patiekite pabarstę tarkuotu parmezanu ir skrudintomis moliūgų sėklomis.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.