Morkų chalva
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
500 g | Morkos |
1,5 l | Pienas |
žiupsnelis | Šafranas |
1 vnt. | Laimo vaisiai |
200 g | Cukrus |
50 g | Migdolai |
Gaminimas:
Morkas sutarkuokite smulkia tarka, pieną užkaiskite, sudėkite morkų masę ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį, nudenkite puodą ir pavirkite20 – 30 min.
Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, nušluostykite ir patarkuokite žievelės. Suberkite į morkų ir pieno masę tarkuotą citrinos žievelę, šafraną ir cukrų. Plaktuvu plakite masę tol, kol visiškai ištirps cukrus. Toliau virkite masę ant vidutinio kaitrumo viryklės, kartais pamaišydami, kol ji taps tiršto kremo konsistencijos.
Į masę supilkite citrinos sultis, suberkite maltus migdolus ir gerai išmaišykite, tada dar kartą užvirinkite ir sudėliokite į dubenėlius.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.