Morkų kotletai su džiovintais abrikosais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
1 kg | Morkos |
70 ml | Aliejus |
70 g | Sviestas |
2 vnt. | Kiaušiniai |
100 g | Manų kruopos |
100 g | Malti džiūvėsėliai |
100 g | Džiovinti abrikosai |
700 ml | Daržovių sultinys |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Morkas supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite burokine tarka.
Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite morkas ir troškinkite ant labai mažos liepsnos, prireikus įpildami vandens arba sultinio. Skystis turi apsemti morkas, tačiau jos neturi plaukioti. Troškinkite, kol morkos suminkštės, tada pamažu, maišydami suberkite manų kruopas. Masė turi būti tiršta, minkšta, tik ne per skysta.
Atvėsinkite masę iki 30 laipsnių. Supilkite išplaktą kiaušinį. Suberkite smulkintus abrikosus, įberkite druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir valandai pastatykite į šaldytuvą.
Po valandos išimkite, suformuokite iš masės kukulius, apvoliokite džiūvėsėliuose, paskui suformuokite kotletus. Apkepkite kotletus aliejuje, paskui 5-ioms minutėms pašaukite į 180-ies laipsnių orkaitę.