Morkų pyragas

Ingredientai:

3 vnt. Morkos
5 vnt. Kiaušiniai
300 g Cukrus
50 g Malti džiūvėsėliai
50 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
2 šaukštas Vyšnių likeris
50 g Sviestas
120 g Migdolai
120 g Žemės riešutai
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Cinamonas
žiupsnelis Gvazdikėliai
200 g Cukraus pudra
2 šaukštas Vyšnių likeris
2 šaukštas Citrinų sultys
3/4 stiklinė Migdolai (nulupti)
100 g Cukrus
2 šaukštas Cukraus pudra
4 vnt. Pistacijos

Gaminimas:

Dubenyje išplakite trynius su 200 g cukraus, įberkite druskos, cinamono, gvazdikėlių, įpilkite likerio ir vėl išplakite.

Suberkite maltu riešutus, skrudintus džiūvėsėlius, persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, tarkuotas morkas.

Baltymus ir likusį 100 g cukraus išplakite iki putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Tešlą supilkite į kepimo formą, pusvalandį kepkite 190 laipsnių orkaitėje. Paskui sumažinkite temperatūrą iki 140 laipsnių ir kepkite dar 20 min.

Glajui sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis. Aptepkite pyrago viršų.

Marcipanams trintuvu sutrinkite migdolus. Iš 50 g vandens ir 100 cukraus pagaminkite sirupą, pakaitinkite jį 10 min., paskui juo užpilkite maltus migdolus.

Marcipanus nudažykite maistiniais dažais oranžine spalva, suformuokite iš jų mažas morkas. Į kiekvieną morką įbeskite po 2 – 3 pistacijas, kad atrodytų tarsi kotelio dalis. Šiomis morkomis papuoškite pyragą.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.